Cijena
Raspon: € -
Brand
Motor
Motor Cramer
Sustav baterija
Sustav prozračivanja
Komfor
Dimenzije
Jamstvo
Dimenzije Cramer

Prozračivači travnjaka

Pronađite prozračivač travnjaka za svaki vrt.

Zašto prozračivati travnjak?

Prozračivanje je važan dio savršene njege travnjaka. Pomaže u borbi protiv gustog sloja mrtve trave koji se formira na svakom travnjaku i blokira pristup zraka, vode i hranjivih tvari do korijena nove trave. Ispravno prozračivanje omogućuje travnjaku da opet diše. Sve tajne o prozračivanju travnjaka, kako, kada, koliko i čime prozračivati, saznajte na našem blogu iVrtlar.

Električni, motorni, traktorski ili ručni prozračivač travnjaka?

Električni prozračivač travnjaka je namijenjen manjim površinama. Ako svoj travnjak kosite električnom kosilicom, električni prozračivač će sasvim dobro poslužiti. Zahtjevnim korisnicima i profesionalnoj uporabi potreban je motorni prozračivač travnjaka. Ako već imate traktorsku kosilicu, traktorski prozračivač travnjaka je logičan izbor brže obavljen posao i više uštede.

Vertikalni ili opružni noževi?

Samo prozračivanje se vrši vertikalnim noževima koji nježno dodiruju tlo i prorezuju "perforaciju" kroz koju će voda, zrak i hranjive tvari prodrijeti do korijena trave. Opružni noževi će dodatno "iščetkati" travnjak i očistiti ga od mahovine i mrtve trave, te napraviti mjesta za novi životni prostor.

Svi električni i motorni prozračivači dolaze opremljeni vertikalnim noževima, bez iznimke. Uz to, neki dolaze i sa dodatnim opružnim noževima.

Takvi kombinirani modeli za kućne korisnike obično se isporučuju s dvije zasebne osovine - jedna sa setom vertikalnih i jedna sa setom opružnih noževa. Kod takvih modela noževe nije moguće koristiti istovremeno, ali održavanje je jeftinije, a rad precizniji jer korisnik uvijek koristi samo ono što mu treba.

Modeli za profesionalce i hortikulturaše obično imaju oba seta noževa na istoj osovini, kako bi prozračivanje bilo temeljito, a posao bio odrađen brže i učinkovitije.

Prihrana travnjaka nakon prozračivanja

Travnjak nakon temeljitog prozračivanja izgleda grozno. To znači da ste dobro obavili posao i uklonili sve ono što ga guši. Ne zaboravite da nakon takvog tretmana travnjak treba prihranu za brzi oporavak. Imamo posebnu mješavinu sjemena i gnojiva stvorenu upravo za oporavak nakon prozračivanja: WOLF-Garten V-Mix 125

iVrtlar blog: Zašto prozračivati travnjak?

Prozračivanje travnjaka posljednjih godina sve više postaje popularna tema i na našim travnjacima. Do savršenih travnjaka se ne dolazi samo sjetvom i košnjom. Standardi i očekivanja rastu, a radite li stvari kako treba, prozračivanje postaje nužno. Ne želite valjda da susjedova trava bude zelenija? ;-) Što je prozračivanje travnjaka, zašto ga provoditi, kako i kada, saznajte u našem blogu. <opširnije>

Sortiraj po:
699,99€ 549,90€
Premium motorni prozračivač travnjaka, zahvata 35 cm, sa 3u1 sustavom prozračivanja (verti..
299,90€
Premium baterijski  prozračivač travnjaka, zahvata 36 cm, sa 3u1 sustavom prozračivanja ..
299,90€
Premium baterijski  prozračivač travnjaka, zahvata 36 cm, sa 3u1 sustavom prozračivanja ..
229,99€ 169,90€
Premium električni prozračivač travnjaka, zahvata 30 cm, sa 3u1 sustavom prozračivanja (ve..
299,99€ 229,90€
Premium električni prozračivač travnjaka, zahvata 34 cm, sa 3u1 sustavom prozračivanja (ve..
349,99€ 279,90€
Premium električni prozračivač travnjaka, zahvata 37 cm, sa 3u1 sustavom prozračivanja (ve..
1.390,00€
Prozračivać P50 XS-PRO namijenjen je profesionalcima ili zahtjevnim korisnicima koji traže robu..
Prikazano 1 do 7 od 7 (1 stranica)