iServis: WOLF-Garten Prosinac

0 Pogledano: 610
iServis: WOLF-Garten Prosinac

Čišćenje i skladištenje alata i strojeva na zimu

Dok snijeg i led prekrivaju Vaš vrt, mirno vrijeme zimi možete koristiti za održavanje i čišćenje kosilica, škara i električnih alata za nadolazeću vrtnu sezonu. Vrtni alati tvrtke WOLF-Garten dugotrajni su i malo im je potrebno za održavanje, ali kao i svi alati, još uvijek im je potrebna briga i pažnja kako bi postigli svoje najbolje rezultate.Nakon cijele sezone vrtnih radova, ali sa noževima, rubnjaci i sitni alati zaslužili su temeljito čišćenje. Najprije uklonite sve drške sa njih. Zatim uzmite četkicu, krpe i kantu vode i krenite.

Prvo sve temeljito isperite vodom, a zatim metalne dijelove osušite, očistite od zemlje i utrljajte u malo ulja ili kosristite sprej. Ako nađete hrđu, upotrijebite žičanu četku, a ako to ne uspije, koristite sredstvo za uklanjanje hrđe. Provjerite jesu li sve ručke i dalje čvrsto pričvršćene ako ih alat ima.


Oštrenje škara za travu i živicu

Očuvajte visoku kvalitetu svih WOLF-Garten škarama koje posjedujete redovitim čišćenjem oštrica i vlastitim brušenjem samim brusom. Noževi koji su postali tupi mogu se zamijeniti čak i nakon više godina.


Održavanje WOLF-Garten kosilica

Nakon što je kosilica posljednji put korištena, temeljito je očistite kako biste uklonili ostatke trave i zemlje i osušili je.Održavanje baterijskih uređaja

Akumulatorima i baterijama nije potrebno nikakvo održavanje, ali treba ih čuvati u određenim uvjetima kako bi im produljili životni vijek. Hladne (oko 10 do 15 ° C) i suhe prostorije najbolje su za litij-ionske (LI-ION) baterije. Optimalna razina punjenja je između 40 i 60%. Metalni dijelovi poput kovanica ili vijaka mogu lako uzrokovati kratki spoj. Stoga osigurajte iste da ne mogu doći u kontakt sa njima. Uvijek izvadite baterije ili napajanje iz odgovarajućih WOLF-Garten alata kako ne bi mogli procuriti ili se potpuno ispraznili.

Red je važan i to se odnosi i na vrtnu šupu. Iskoristite zimsko vrijeme da biste vrtni alat čuvali na uredan način koji štedi prostor. Za multi-star® alate postoji UM-M sustav držača alata koji ima četiri držača alata na širini od 80cm. To znači da ćete imati sve pri ruci što je moguće brže kad započne nova sezona.     Komentari

Napiši komentar